Πού σε πάει το όνομά σου; Κάθε όνομα ένα ξεχωριστό ταξίδι!

Το βιβλίο μας είναι μαγικό! Αλλάζει περιεχόμενο και ιστορία για να ταιριάξει σε κάθε όνομα! Και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού – μικρού ταξιδιώτη διαβάζεται διαφορετικά. Για να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το βιβλίο μας;

Το βιβλίο μας απευθύνεται σε παιδιά κυρίως 2 έως 8 ετών. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε δώρο και σε μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά, απλά σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά ανταποκρίνονται περισσότερο στις ιστορίες και τις εικόνες του. Κι επειδή τα παιδιά ανταποκρίνονται διαφορετικά στα παραμύθια ανάλογα με την ηλικία τους, γι’ αυτό και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς τρόπους που μπορείτε να περάσετε χρόνο με το αγαπημένο σας παιδί και το ταξίδι που περιγράφεται σε αυτό.

Το βιβλίο διαβάζεται διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Τι εννοούμε;

Τα παιδιά σε μικρότερες ηλικίες ενδιαφέρονται περισσότερο για τους ήχους και τα χρώματα. Γι’ αυτό και στις μικρότερες ηλικίες προτείνουμε να επικεντρωθείτε περισσότερο στους ήρωες και στο όνομα. Δείξτε στο παιδί το όνομά του με τα πολύχρωμα γράμματα και διαβάστε του τον τίτλο και την αφιέρωση. Είναι μια από τις βασικές διαφορές ενός προσωποποιημένου βιβλίου σε σύγκριση με κάποιο άλλο. Τονίστε την και θα δείτε το ενδιαφέρον να αυξάνεται κατακόρυφα!

Αντικαταστήστε τις λέξεις «κορίτσι» και «αγόρι» μέσα στο κείμενο με το δικό του όνομα! Άλλωστε αυτό ακολουθεί! Δείξτε του τα ζωάκια, ρωτήστε το να μαντέψει ποιο ζωάκι απεικονίζεται στην κάθε ιστορία κι έπειτα πείτε δυνατά τα ονόματά τους και εξηγήστε γιατί τα συναντά στην ιστορία (γιατί το όνομά τους και το όνομα του παιδιού έχουν τουλάχιστον ένα γράμμα κοινό).

Στις μεγαλύτερες ηλικίες διαβάστε ολόκληρες τις ιστορίες, δώστε διαφορετικό χρώμα στη φωνή σας όταν διαβάζετε την αφήγηση και διαφορετικο όταν διαβάζετε τους διαλόγους. Ρωτήστε το παιδί αν έχει άγνωστες λέξεις και συζητήστε την ιστορία. Τι καινούριο έμαθε; Τι θα θυμάται από αυτήν την «συνάντηση»; Μετά από πολλαπλές αναγνώσεις το παιδί πλέον θα μπορεί να λέει τα λόγια των διαλόγων.  Παίξτε μαζί του και αφηγηθείτε το παραμύθι παρέα. Παρά το μικρό μέγεθος των ιστοριών κάθε μία εμπεριέχει αρκετές πληροφορίες και νοήματα. Εξερευνηστε τι σκέφτεται το παιδί κάθε φορά που την ξανακούει και εμπλουτίστε την με καινούριες πληροφορίες που μπορείτε να ψάξετε μαζί για τον κάθε χαρακτήρα.

Και αν διαβάζετε το μαγικό μας βιβλίο για καληνύχτα, μη διστάσετε να διαβάσετε κάθε ιστορία ξεχωριστά! Ειδικά αν το παιδί έχει μεγάλο όνομα! 😉 Δημηριουργήστε ένα για το δικό σας αγαπημένο παιδί εδώ!

Καλή ανάγνωση!

By |2019-08-31T17:35:19+00:00November 16th, 2018|Blogs, Διάβασμα|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] Μια πολύ τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστή το παιδί που αλλάζει περιεχόμενο και ιστορία για να ταιριάξει σε κάθε όνομα! Και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού – μικρού ταξιδιώτη διαβάζεται διαφορετικά. Διαβάστε εδώ όλους τους τρόπους που μπορείτε να διαβάσ… […]

Leave A Comment